Zupa grzybowa (z suszonych grzybów)


Zrobiłam w weekend cały zamrażalnik pierogów - z soczewicą, z kapusta i grzybami.  Zachowałam wywar z grzybów, trochę kapeluszy podgrzybków brunatnych i ugotowałam zupę grzybową.


Z wywaru grzybowego wyciągnęłam grzyby, dodałam do niego posiekaną pietruszkę i niedużą ilość wywaru z włoszczyzny, jaki wcześniej ugotowałam.


Posiekałam drobno podgrzybki i marchewkę. Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyłam na margarynie. Wszystko dodałam do zupy i doprawiłam ją do smaku solą i pieprzem.


Do zupy ugotowałam łazanki. Można ją podać ze śmietanką owsianą - ja akurat nie miałam jej w lodówce, jednak bez śmietanki zupa jest pysznie wyrazista.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz