Pasta z cieciorki z nutą pomidorową

Już jakiś czas temu zdecydowałam się zrezygnować ze wszystkich składników pochodzenia zwierzęcego, kanapki z pomidorem i sałatą przestały mi wystarczać, wiec zaczęłam robić pasty do smarowania z pieczywa. Wczoraj przygotowałam pastę z cieciorki.


Pastę przyrządziłam z cieciorki, podsmażonej cebulki, czosnku, koncentratu pomidorowego, oliwy oraz pietruszki.

Puszkę cieciorki zblendowałam z cebulką dolewając oliwy, tyle żeby cieciorka łatwo się blendowała. Do masy dodałam pół sprasowanego ząbka czosnku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz posiekaną pietruszkę. Wszystko doprawiłam do smaku solą oraz pieprzem i wymieszałam łyżką.


Pastą posmarowałam bułeczkę i ze smakiem zajadałam - była przepyszna! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz